Ceva putred la mijlocasi.

miercuri, septembrie 2

Romania e subtirica la mijloc. Mare calitate cand esti hangita pe Valea Oltului, mare problema cand esti echipa nationala.

Cu Franta, va apara probabil Dani Coman. Robocop n-atinge panoul de baschet, dar la fotbal se achita. Mi se pare media aritmetica dintre Bogdan Lobont si Cornel Cernea. Are reflexe bune si e suficient de senior sa ne linisteasca. Pantilimon e si el o solutie, in timp ce Tatarusanu e si el, insa mai mult ca sa fie.

Sapunaru-Radoi-Chivu-Rat. Fara legatura cu hangita de mai devreme, linia de fund mi se pare top class. Atat cat putem noi sa fim de top class.

La 1.78, respectiv 1.83, Radoi si Chivu sunt si ei usor faultati la capitolul talie. Pe de alta parte, ambii au experienta, personalitate, plasament, ceva viteza si mobilitate. Acest cuplu imi aminteste de Vermaelen-Gallas-ul lui Arsenal. Dorin Goian, oricat de drag mi-ar fi, imi aminteste de Robert Huth si probabil de aceea va fi doar rezerva.

Atacul il are macar pe Mutu. Chiar si asa, macinat de calcule si paranoi, AM10 este inca un brand, un match winner si , pentru cei care stau noaptea sa urmareasca NBA, un franchise player.

Oricine joaca langa el in atac va lua rolul lui Scottie Pippen si va imprumuta din stralucire. Nu m-ar mira ca undeva in transferul lui Marica la Stuttgart, vreun impresar sa-l fi descris pe acesta ca fiind "colegul de gol al lui Mutu la nationala". Bun slogan de strecurat intre doua sorbituri sonore de espresso.

Aparitia lui Mazilu surprinde cumva, dar asta si pentru ca niciun roman cu antena pe bloc nu urmareste meciurile lui Arsenal Kiev. Daca exista vreo exceptie, atunci aceasta isi face unghiile in Dorobanti, poarta man-purse asortat la costum italian si se trage genetico-tactic din Mircea Lucescu.

Si iata cum ajungem la mijloc, mijloc de unde Surdu este saltat in atac odata cu convocarea lui Adrian Cristea. Romeo va fi rezerva lui Mutu in cazul in care vom juca cu doua varfuri sau extrema, in cazul in care abordam un trio Mutu-Marica-Surdu. Adrian Cristea va oscila intre postul de mijlocas stanga, milocas ofensiv si mijlocas neinclus in lot.

Pe dreapta va intra probabil Mara, care are un usor parfum de 'has been'. La polul opus, concurentul Roman are un parfum de 'could be'. Unul dintre acesti baieti va trebui sa il intrebe pe Evra de sanatate. Sau, mai ciudat, pe Abidal.

Bun, mergem in centru. Aici il gasim pe Codrea, pentru care 'decent' este un compliment. Ghioane, care e mai greu de dibuit decat pestele spada intr-un restaurant tailandez. Costin Lazar, care este usor subapreciat si Iulian Apostol, care este Iulian Apostol. Cu tot respectul pentru fiecare in parte, e greu sa alegi doi dintre ei si sa ii pui sa se bata cu Gourcuff.

Ca sa nu mai vorbim de banda stanga, acolo unde e posibil sa il vedem pe Max Nicu. Acest baiat mi se pare putin prea civilizat pentru orice sport care presupune iarba, pantaloni scurti si duble fracturi. Pare un baiat fin, care e mereu integralist in partidele pe care Hertha le pierde cu 0-2 la Hoffenheim.

Nu il poti critica pe Razvan pentru selectia facuta, probabil ca acestia sunt cei mai indicati sa joace la ora actuala.

Il poti critica insa pe cu-adevarat-talentatul Ianis Zicu, pentru ca se accidenteaza incercand procedee complicate gen triplu SMS catre Loredana Trident/Cristina Spatar/Angela Similea, in conditiile unui marcaj strans din partea Mihaelei Tudor. Ianis Zicu care abordeaza strategia 'Ionut Lutu' in gestionarea proriului talent.

Il poti critica pe Siman, imi scapa prenumele, pentru ca de ani buni il tine pe Tibi Balan intr-un sah toxic, jongland cu el dintr-un esalon in altul, in asteptarea unei oferte petrodolariene care nu mai vine.

Il poti critica pe Florin Cernat, care mustea de talent, dar care n-a stiut sa imbatraneasca precum vinul.

Doar cateva nume de mijlocasi criticabili, mijlocasi care nu si-au dat seama ca talentul e o responsabilitate tricolora.

Niste baieti pe care ilustrii nostri adversari ii pot intalni eventual dupa meci atunci cand se aduna la Bamboo pentru a sarbatori o victorie facila in fata unei Romanii mediocre.

Ale, ale, ale!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP