Hagi din Aconcagua.

marți, septembrie 29


Hagi era numit 'Maradona din Carpati'. Printr-o intorsatura ciudata a destinului, Maradona a devenit 'Hagi din Aconcagua'.

Nu se stie cine pe cine imita. Cert e ca amandoi au pus ghetele magice in cui, dupa care au inceput sa bata cuie in cosgiucele propriilor nationale.

Dupa ce ani de zile a impins fundasii adversi spre reorientari profesionale, 'el pibe de oro' s-a trezit la randu-i pus in postura de a privi tavanul in miez de noapte.

Toti ne-am dorit ca el sa reuseasca. Poate chiar si adversarii. Sa bati o Argentina cu Maradona pe banca e un act de huliganism. Nelson Valdez a daramat cea mai frumosa statuie din America de Sud in momentul in care a marcat pentru victoria Paraguayului.

Dar spre deosebire de Miss Argentina, Mondialul nu ofera premii de popularitate. Aceeasi mana care a surclasat Anglia va trebui acum sa dirijeze talentul argentin spre un miracol de ultim moment. Sau, mai realist, sa apuce pixul si sa semneze actul numit demisie.

Maradona ar fi avut astazi mai multi enoriasi daca ramanea la cariera de vedeta TV cu pareri despre SUA si probleme de coca. Pe de alta parte, din nebunie si curaj s-a nascut si faza golului doi cu Anglia, atunci cand a trecut printre sapte adversari ca raul printre pietre. Si oricat de trista ar fi absenta Argentinei din Africa de Sud, nu poti decat sa il feliciti pe micul gigant. Cu bune si cu rele, el l-a ascultat mereu pe Sinatra, and did it his way.

1 comments:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP