Fotbalistul-faza si specialistii.

duminică, septembrie 27


Daca Plesan Paunel a castigat cativa ani de bunastare cu acel magnific gol amical, Nicolita poate sa stea linistit cateva luni dupa giumbuslucul de la Medias.

Faureianul este genul de fotbalist care traieste din faze. Daca te-apuci sa-i faci un DVD de prezentare, cu siguranta poti sa aduni 15-20 de momente care il recomanda drept urmatorul David Villa. La frecventa sta el mai prost, dar din moment ce a fost trecut titular in Regulamentul de Ordine Interioara, cu siguranta va avea ocazia sa mai adauge doua-trei bijuterii anul asta.

Problema lui e ca nu corespunde in totalitate postului. Si nu ma refer la recentul rol de mijlocas stanga, ci la cel de mijlocas de orice fel. Te uiti la Glen Johnson sau Dani Alves si te intrebi de ce nu joaca extrema. Te uiti la Nicolita si te intrebi de ce nu joaca orice altceva.

Intre el si posibila lui vocatie s-a interpus tot o faza memorabila. Bernabeu, exact. Dar cum o foarfeca nu il face Malouda, nici autogolul care l-a induiosat pe Beckham n-ar trebui sa il indeparteze definitiv de o cariera de aparator.

Stoichita a aratat ceva viziune folosindu-l fundas dreapta in a doua repriza cu Brasovul. A fost una dintre schimbarile care au resurscitat jocul cadaveric afisat pana atunci de Steaua. Urcand din cand in cand, pripit-poreclitul brazilian ar putea sa isi faca rarele faze de DVD, fara a fi nevoie sa treaca testul tehnicii la fiecare atingere.

In Liga I, fotbalistii-faza sunt foarte apreciati. Un gol din drop pe fondul unul sezon submediocru umfla cota unui jucator pana paraie. Asta pentru ca non-specialistii nostri fac scouting fie la Golul Etapei, fie in meciurile directe, pierdute sau greu castigate.

A se vedea ofertele care incep sa curga pentru Parvulescu. Ultima de la proaspat ingenuncheata Dinamo. Acest baiat nu ar fi fost recunoscut pe strada nici de vecini inainte sa-l scoata din planurile Stelei pe Tatarusanu. Nu ii contest talentul, dar pana sa confirme, mai are multe transferuri-bomba de fasait.

Curtean, cel care a eliberat banda pentru Parvulescu, nu a reusit inca sa repete acel meci in care a dat trei boabe Politehnicii Timisoara. Sau sa justifice banii grei dati pe el, culmea!, de aceeasi Timisoara.

In loc sa arunce ultimele privizii monetare pe transferuri-bombate, cluburile ar investi mai bine in 2-3 cautatori de talente. Niste sceptici de specialitate care sa urmareasca un pusti cate doi ani inainte sa ii puna o eticheta. Poate ca asa, eticheta cu pricina ar indica un pret mai corect.

Si poate ca Hagi s-ar intoarce in fotbal pe unul dinte putinele posturi pe care a confirmat.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP