Dumnezeu cu Millwall.

miercuri, august 26

Nici nu s-a uscat bine sangele alb rosu pe linia 2 de la Romana, ca ne-am si trezit cu o justificare est-londoneza pentru dobitocenia in care ne scaldam.

Millwall si West Ham s-au intalnit intr-una din cupe si cativa baieti cu fasuri Fred Perry au decis sa rejoace niste scene din "Green Street Hooligans". Doar ca in mijlocul lor nu mai era Frodo care sa ne aminteasca ca totul e ketchup si fond de ten.

Cand vezi ca pana si-n inima staifului britanic se gasesc cativa ragaitori de bere care sa-si sparga capetele, parca incepi sa privesti cu compasiune spitzurile pe care si le impart ai nostri. Pana la urma, noi chiar avem ce refula. La noi apa potabila e nebaubila, femeile cauta dragostea prin coupeuri seria 3, la noi se munceste in shaormarii la 60 de grade si, in consecinta, la noi se fac sosuri picante cu ADN. Ar fi aproape ciudat sa nu vezi batai de strada.

Doar ca bataile astea sunt misto doar cand le vezi de la balcon. Cand te duci si tu ca omul in slapi sa-ti iei o sticla de Cola "Lights" de la consignatie si te trezesti ca apar 30 de baieti care incep sa-ti sara pe cap, atunci parca nu mai sunt asa haioase.



La fel de lipsite de haz par golaniile astea si atunci cand un conducator de club, sa folosim un nume generic "Ionel Viorel Ganea", te invita amabil la dansul in birou, dupa care incepe sa te rostogoleasca pe covoras, in pumni si picioare uniform distribuite in reprize egale de cate 10 minute.

Ca sa nu mai vorbim de cat de lipsite de umor sunt masurile UEFA. In mod normal, cel putin, pentru ca Dinamo a avut mai mult bulan la penalizari decat Steaua la tragerea la sorti. Cu asemenea pedepse, sa tot intri in teren. A doua zi esti pe prima pagina din Prosport, piept in piept cu N'doye. O imagine de pus in rama si de agatat deasupra televizorului NEI din sufragerie.

Inchei prin a-mi declara fascinatia pentru aceasta initiativa a forurilor europene de a pune "stuarzi" pe stadioane. Mi se pare la fel de inspirata ca aceea de a mandata un grup de majorete cu paza penitenciarului Codlea. In caz de forta majora, sunt libere sa-si foloseasca pampoanele.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP