Frumusetea fenteaza fotbalul.

luni, august 24


Intortocheate sunt Doamne criteriile care decid daca un jucator ajunge rezerva la CS Pambac Bacau sau transferul verii la Espanyol Barcelona.
Ca daca ar fi simple, Florin Marin ar fi pe Highbury si ar mai trece prin tara doar ca sa pescuiasca vreun Theo Walcott din Intorsura Buzaului.
Ca sa ajungi jucator in ziua de azi, pe langa calitati tehnice si parametric fizici, trebuie sa ai si fata.
Si exista oameni care pur si simplu arata a fotbalisti. Genul ala inchegat si proportionat, la un plus-minus 1.80. Chipes, dar incruntat. Glumet, dar serios. Daca se poate si cu o aura demna, de baiat care n-ar simula un penalty nici daca promovarea din judeteana ar depinde de asta.
Pe un drum pavat cu antrenori mediocri si patroni antrenori, un asemenea jucator poate ajunge departe.
A se vedea cazul Arthuro. Nu cred ca a existat jucator in istoria Stelei pe care sa fi stat mai bine tricoul. Nu-i de mirare ca i-a fost adusa o rezerva gen Kapetanos. Ochii putin apropiati sugerau activitate intelectuala redusa, iar inceputul de chelie sugera sfarsitul de cariera.
Tot din Ghencea vine si Eugen Baciu. Omul care ajunge primul la check-in cand Steaua e asaltata de fani in aeroport. Degeaba da el cu Adebayor de pamant, parca tot a bodyguard de Exchange arata.
Sa fi avut niste plete italiene, un piept mai lat si o privire necrutatoare, ar fi fost titular la nationala. Nemaivorbind de un Gabriel Paraschiv, care s-ar lupta cu Misimovic pentru un loc la Wolfsburg.
Nu e un pacat sa fii barbat bine si nici nu inseamna ca nu cunosti cu varza.
Dar jucatori gen Ovidiu Herea, Gabriel Torje, Dayro Moreno sau Alex Curtean se vor bucura intodeauna de mai multa rabdare si intelegere decat Lovin, Grzelak, Bostina sau Florin Coroian.
Ceea ce ma face sa cred ca in pole-position pentru iminenta inlocuire a lui Bonetti la Dinamo este Zina Dumitrescu. Cainii au fost mereu preocupati cu descoperirea de noi talente.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP