Stoichita va juca 1-1-9.

sâmbătă, septembrie 19

Cand ai in spate performante cu Panama, parca vii cu alt tupeu la Steaua.

Stoichita poate nu e "2009" ca freza si fashion, dar e cu siguranta "2012" cand vine vorba de fotbal. El lobeaza elegant mediocritatile tactice de la televizor, Pep si alte desene animate, si opteaza pentru un 3-5-2 retro, dar reinventat, care se poate la o adica translata intr-un 1-1-9 revolutionar.

Fa spectacol acum, intreaba-ma cum. [Posibil titlu al primei carti semnate Stoichita]

Noua atacanti inseamna, logic precum vopsirea gazonului in verde, multe goluri. Ataci 9 contra 4. Chit ca iei un carucior de goluri, macar stii ca dai o caruta. Pana la urma, trebuie doar sa ai cu o oaie mai mult pe tabela.

In alta ordine de idei, acest fotbal efervescent ii va seduce pe baietii care arunca rosii catre loja. Numitii suporteri. Din nou, e logic. Ei vin la fotbal ca la teatru, tu faci spectacol, ei inlocuiesc rosiile cu trandafiri si, astfel, te idolatrizeaza.

Bun, mergem mai departe pe cararea ingusta a logicii.

Suntem in 2009, criza e criza, si toata lumea stie ca atacantii se vand mai bine si mai scump decat orice alta specie. Pam-pam. Ai 9 varfuri de 14 ani, toti romani, toti ne-unguri si toti promovati cu luneta din Palat. Pleaca trei, iei 30 de milioane pe fiecare si mai salti o transa de la echipa a doua.

Observati cum rotitele incep sa se invarta sub bagheta magica a noului tehnician.

E mishtoichita!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP